Zeytinli Lokma Tarifi

Zeytinli Lokma Tarifi

Zeytinli Lokma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un +1 yemek kaşığı un,
  • Yarım paket yaş maya (21 gr),
  • 1 türk kahve fincanı ılık su,
  • 1 adet yumurta,
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı toz şeker.
İçi İçin:
  • 1 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin,
  • 1 çay kaşığı kekik.
Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı.
Zeytinli Lokma Tarifi

Zeytinli Lokma Yapılışı

Bir kaba mayayı, toz şekeri ve ılık suyu koyalım.
Ilık su içinde mayayı eritelim ve mayanın kabarmasını bekleyelim.
Kabaran mayanın içine yumurtayı, tereyağını ve tuzu koyup karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip hafif elimize yapışan bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini streç ile kapatıp kalın bir örtü ile saralım ve ılık bir ortamda 1 saate yakın mayalandıralım.
İçi için; bir kaba kekiği ve zeytinleri koyup karıştıralım.
Mayalanan hamurdan büyük bir parça koparıp yuvarlayalım.
Hafifçe un serpilmiş tezgahta merdane ile hamuru yarım parmak kalınlığında açalım.
Hamurun üzerine bir sıra olacak şekilde kekikle karıştırılmış zeytinleri dizelim.
Sonra hamuru rulo şeklinde saralım.
Daha sonra ruloyu 2 parmak genişliğinde dilimleyelim.
Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayalım.
Hazırladığımız Zeytinli Lokmaların birleştirme yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar