Kaşarlı Sebze Sote

Kaşarlı Sebze Sote Tarifi

Kaşarlı Sebze Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet mantar,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet kabak,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış),
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Zeytinyağı.
Üzeri İçin:
  • Kaşar rendesi.
Kaşarlı Sebze Sote Tarifi

Kaşarlı Sebze Sote Yapılışı

Mantarları yıkayıp iri iri doğrayalım.
Yarım ay şeklinde ince ince dpğradığımız soğanı zeytin yağında kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine orta büyüklükte doğradığımız havucu, kabağı ve biberleri ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı olarak ara ara karıştırarak kavuralım.
Sonra mantarı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Daha sonra rendelediğimiz domatesi ve sarımsakları ilave edip kavuralım.
Baharatları ve tuzu ilave edip ara ara karıştırarak kavuralım.
Son olarak bezelyeyi ilave edip 5 dakika daha kavuralım ve ocaktan alalım.
Soteyi kaselere koyup üzerlerine hafif bastıralım ve borcama ters çevirelim.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında kaşarlar erinceye kadar bekletip sıcak servis yapalım.

Yorumlar

Popüler Yayınlar