Kıymalı Pırasalı Fırın Makarna Tarifi

Kıymalı Pırasalı Fırın Makarna Tarifi

Kıymalı Pırasalı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr macaroni ya da penne makarna.
Arası İçin:
  • 4 adet pırasa (ince ince doğranmış),
  • 2 adet havuç (kabukları soyulup rendelenmiş),
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 adet domates (kabukları soyulup küp doğranmış),
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 250 gr kıyma,
  • 250-300 gr rendelenmiş mozzarella peyniri (ya da dil veya kaşar peyniri),
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Toz kırmızı biber.
Beşamel Sosu İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Kıymalı Pırasalı Fırın Makarna Tarifi

Kıymalı Pırasalı Fırın Makarna Yapılışı

Tencereye zeytin yağını, pırasayı, havucu, tuzu ve karabiberi koyup iyice soteleyelim.
Üzerine kıymayı ilave edip sotelemeye devam edelim.
Domates salçasını ve domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim.
Tuzunu ve karabiberini kontrol edip gerekirse ilave yapın.
Sonra toz kırmızı biberini ilave edip karıştıralım.
Beşamel sosu için; tereyağını eritelim.
Üzerine unu ilave edip unun çok hafif rengi dönene kadar kavuralım.
Daha sonra azar azar sürekli karıştırarak sütü ilave edip koyulaşana kadar pişirelim.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştıralım.
Makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
Haşlanan makarnayı beşamel sos ile karıştıralım.
Fırın kabına makarnanın yarısını boşaltıp eşit şekilde yayalım.
Üzerine kıymalı pırasalı harcı döküp eşit şekilde yayalım.
Rendelediğimiz peynirin yarısını kıymalı harcın üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
Kalan makarnayı da peynirin üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
Kalan peyniri makarnanın üzerine serpelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar