Yoğurt Kaymağından Evde Tereyağı Tarifi

Yoğurt Kaymağından Evde Tereyağı Tarifi İçin Malzemeler
- Yoğurt kaymağı,
- Tuz (isteğe göre).
Yoğurt Kaymağından Evde Tereyağı Yapılışı
Evde mayaladığınız yoğurtların kaymağını toplayıp buzlukta biriktirelim.
Tereyağı yapacağımız zaman kaymakları buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmelerini bekleyelim.
Sonra kaymakları derin bir kaba boşaltalım.
Daha sonra blender ile 10 dakika çırpalım. Suyunun ve yağının ayrıştığını göreceksiniz.
Yağın bir araya toplanması için 1 su bardağı soğuk su ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım.
Sonra suyunu süzelim. Bu işlemi tereyağını sütlü bulanık sudan kurtarana kadar tekrarlayalım.
Tereyağının üzerine kaşıkla bastırıp suyun çıkmasını sağlayalım.
Hazır hale gelen tereyağını bir kaba basalım.
İsterseniz içine biraz tuz ilave edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder