Sebzeli Tavuk Tarifi

Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr kemiksiz ızgaralık tavuk,
- 20 adet arpacık soğan,
- 500 gr mantar,
- 2 adet yeşil biber,
- 1 adet kırmızı yağ biberi,
- 1 adet domates,
- 1 adet sarı biber,
- 2 diş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı kekik,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- Tuz,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 2 yemek kaşığı tereyağı.
Püresi İçin:
- 2 adet havuç,
- 3 adet patates,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 su bardağı süt,
- 1 yemek kaşığı tereyağı.
Sebzeli Tavuk Yapılışı
Tavuk etini julyen usulu doğrayıp yapıştırmayan bir tencereye alalım.
Sonra kapağını kapatıp etler suyunu çekene kadar pişirelim. (bu aşamada hiç yağ koymuyoruz)
Tavaya kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları, sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını koyalım.
Soğanların rengi sararıncaya kadar kavuralım.
Üzerine julyen usulu doğradığımız biberleri ilave edip hafif yumuşayana kadar kavuralım.
Başka bir tencereye üst kabuklarını soyduğumuz mantarları, 1 yemek kaşığı tereyağını ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları koyalım.
Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar suyunu çekene kadar pişirip sonrada kavuralım.
Tavuk etini pişirdiğimiz tencereye hazırladığımız mantarları ve soğanlı biberli karışımı ilave edip karıştıralım.
Üzerine kabuğunu soyup küp şeklinde doğradığımız domatesi ilave edelim.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim.
Son olarak baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Püresi için; havuçları ve patatesleri haşlayalım ve kabuklarını soyalım.
Sonra bir kaba alıp iyice ezelim ve püre haline getirelim.
Daha sonra tuzu, sütü ve tereyağını ilave edip iyice karıştıralım.
Hazırladığımız Sebzeli Tavuğumuzu ve püremizi servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder