Baharatlı Kanat Izgara Tarifi

Baharatlı Kanat Izgara Tarifi İçin Malzemeler
- 850 gr tavuk kanatı,
- 1 çay kaşığı kimyon,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı kekik,
- 1 çay kaşığı pul biber.

Baharatlı Kanat Izgara Yapılışı
Kanatların tüylerini ocakta tütsüleyelim.
Ardından yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürelim ve bir kaba alalım.
Üzerine kimyonu, tuzu, karabiberi, kekiği ve pul biberi ilave edip iyice harmanlayalım.
Bu şekilde 30 dakika buzdolabında bekletelim.
Sonra tavaya kanatları dizelim.
Daha sonra arkalı önlü pişirip sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Ben çift kapaklı tava kullandım. Önce bir yüzünü sonra tavayı çevirip diğer yüzünü pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder