Çikolatalı Pasta Yapımı

Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 1 çay bardağı süt,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya şekeri (5 gr),
  • Aldığı kadar un.
Kreması İçin:
  • 2 kutu sıvı krema (400 ml),
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • 4 paket krema sertleştirici,
  • 1 yemek kaşığı kakao.
Üst Çikolatası İçin:
  • 200 ml krema (1 paket),
  • 150 gram kuvertür çikolata.
Kenarları Süslemek İçin:
  • Hindistan cevizi.
Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Pasta Yapılışı

Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım.
Üzerine sütü, sıvı yağı, vanilya şekerini ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Sonra azar azar unu ilave edip orta kıvamlı bir kek hamuru elde edelim.
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına döküp tezgaha 1-2 kez vurup eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 175 ya da 180° fırında 10-15 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım. (kürdan ile kontrol edin)
Kreması için; bir kaba kremayı ve şekeri koyup 1-2 dakika çırpalım.
Üzerine krema sertleştiricileri ilave edip çırpmaya devam edelim.
Kıvam alınca içine kakaoyu ilave edip malzemeler birbirine iyice karışına kadar karıştırmaya devam edelim.
Kek pişene kadar kremayı dolapta dinlendirelim.
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp ortadan ikiye bölelim.
Kekin alt kısmını servis tabağına alalım.
Üzerine hazırladığımız kremayı döküp düzgünce yayalım ve diğer kek parçasını üzerine kapatalım.
Üst çikolatası için; kremayı tencereye alalım ve kaynama noktasına gelmeden ocaktan alalım.
İçine küçük küçük kırdığımız çikolataları ilave edip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
Hazırladığımız sosu  10-15 dakika sonra pastamızın üzerine eşit şekilde dökelim.
Pastamızın kenarlarını hindistan cevizi ile süsleyelim.
Çikolatalı Pastamızın üzerini çilek ile süsleyelim.
Pastamızı 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar