Kısır tarifi

Kısır 
Tarifi 
  El altında bulunan belli başlı malzemeler ile kısa sürede hazırlanan, tüm takdirleri toplayan, besleyici, renkli mi renkli, gün lezzetlerinin olmazsa olmazı kısır tarifi ile karşınızdayız bugün. Altın gününe en çok yakışanı. ''En güzel kısır tarifi benimki!'' demek için bu tarifi defterinize mutlaka kaydedin. Çünkü en güzel kısır tarifi burada! 
Sağlık için pek çok faydası olan ince bulgurdan hazırlanıyor kısır. Kullanılan bulgur miktarına göre değişen ölçülü bir sıcak suyla ıslatılıyor ince bulgur. Damak tadınıza göre acı biber ya da domates salçasıyla renkleniyor. Kıvırcık yaprakları, salatalık, sivri biber, istenirse domates küpleri katılıyor. Nar ekşisi, taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlanıp kaşık kaşık, kase kase yeniyor. Mideler mest oluyor.
Vakitsizdir kısır, günün herhangi bir vaktinde yapılabilir. Güzel bir gece atıştırmalığı olabilir, çayın yanında yüklü miktarda tüketilebilir, iftarda yenebilir. Ama bunlar yeterli değil. Neden mi?
Çünkü kısırın aslında yerli bir fast food olması gerekir. Şu ana kadar hep altın günlerinde adı anılmasına rağmen tadını en çok gençlerin sevdiği kısırı bardak bardak sokaklarda satmalıyız. Yetmez. Bu tarifi, kısır tarifini gençlere de öğretmeliyiz. Düşük ihtimal ama unutmasın kimseler. Birçok mekanda başlangıç olarak çiğ köfte falan verilir ya. İşte onun gibi.
O zaman ilk adım olarak bu tarife girişiyoruz.
Şimdiden afiyet olsun.



Malzemeler

  • 2 su bardağı
    ince bulgur
  • 1,5 su bardağı
    sıcak su
  • 2 yemek kaşığı
    domates salçası
  • 1 çay bardağı
    zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı
    tuz
  • 1 tatlı kaşığı
    pul biber
  • 2 adet
    limon suyu
  • 1/2 çay bardağı
    nar ekşisi
  • 6 dal
    taze soğan
  • 1/2 demet
    maydanoz
  • 1/2 demet
    taze nane

Püf Noktası

Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.

Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.
  2. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
  3. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyip malzemeler bulgurun her yerine yayılacak ve renk alacak şekilde karıştırın.
  4. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
  5. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.

Servis Önerisi

Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar