Kakaolu Islak Kek
Kakaolu Islak Kek
Var mı göz göz olmuş kabarcıkları arasından sosunu içine çeken kakaolu ıslak kek gibisi? Sessiz kaldınız değil mi? Çocukluğumuzdan beri severek tükettiğimiz kakaolu ıslak kek, yapımında ayrılan sıvı kek harcının yarattığı akışkan kıvamdan dolayı farklı ve leziz bir deneyim yaşatırken aşk acısı başta olmak üzere her türlü acıya iyi geliyor. Kakaolu ıslak tarifinde hemen hemen her evde ve el altında bulunan malzemeler yer alıyor.

Malzemeler
- 3 adet
yumurta - 1 su bardağı
toz şeker - 1 su bardağı
süt - 1 su bardağı
ayçiçek yağı - 2 yemek kaşığı
kakao - 1 paket
vanilya - 1,5 su bardağı
un - 1 paket
kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı
tereyağ
Kek kalıbını yağlamak için:
Püf Noktası
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ve vanilini koyup tekrar karıştırın.
- Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirerek karışıma ekleyin ve son kez çırpın.
- Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde su, süt, sıvı yağ, toz şeker, kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
- Fırından çıkan kekin üzerine ocakta hazırladığımız sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
- Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonr üzerine file badem serpiştirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Servis Önerisi
Arzuya göre fındık parçaları ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder